screening-room3-500x375 Peabody Access Telecommunications

Peabody Access Telecommunications

Peabody Access Telecommunications is a local cable access television station serving Peabody, MA. The station provides community access, government reporting, a venue for screening video and film, and educational offerings including afterschool programs and media training for adults.

This project is a 3,500 SF expansion of the existing facility on the lower level of a 19th-century mill located in downtown Peabody. The program included a “hot set” studio, a media classroom, a large work room/conference room, and a multi-purpose screening room/collaborative work area; support spaces included a garage for the television van, and handicapped-accessible kitchenette, entry, and toilets.

The station was conceived as a flexible, collaborative workspace. The design incorporated overhead doors, glass partition walls, and full light glass doors to achieve maximum transparency and communication. The rooms can be used for small group instruction or opened up with overhead doors to be reconfigured as a spacious work area for group projects.

This project included a full fit-out of mechanical, electrical, plumbing and fire-protection systems. Architectural finishes and costs were carefully monitored, benchmarked to an initial schematic design cost estimate, reconciled on the schedule of values and tracked through construction.

exterior-1024x683 Peabody Access TelecommunicationsPAT-Workroom-1-Scout-1024x683 Peabody Access TelecommunicationsPAT-Hot-Set-Lobby-asm-small-1-1024x676 Peabody Access TelecommunicationsPAT-Media-Lab-1024x684 Peabody Access Telecommunications
Scroll Up